Dirigent

Arthur Koopman

Arhtur Koopman

Sinds september 2017 is Arthur Koopman (1961) dirigent van het Christelijk Oratoriumkoor Woerden. Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam achtereenvolgens de hoofdvakken Orgel, Kerkmuziek en Koordirectie bij resp. Bernard Bartelink, Jan Valkestijn en Jan Pasveer.

Daarnaast volgde hij diverse directiecursussen, o.a. een aantal keren de vermaarde Kurt Thomascursus. Hij voltooide zijn studie koordirectie bij Joop Schets aan de Hogeschool te Gorinchem en volgde lessen orkestdirectie bij Daan Admiraal. Zanglessen kreeg hij van Marianne Koopman en Bas Ramselaar.

Arthur is dirigent van diverse koren, waaronder het kamerkoor Vocalei te Leiden en koor Blauwe Maandag in Amsterdam. Met diverse koren heeft hij buitenlandse reizen gemaakt: In 1999 een concertreis maakte door Canada en in 2004 een tournee langs de oostkust van de Verenigde Staten. En met het koor InStemming behaalde hij in 2006 een zilveren prijs op het Petr Ebenfestival in Praag.

Ook heeft Arthur diverse oratoriumkoren onder zijn hoede gehad waarmee hij regelmatig een concert gaf in de Grote Kerk te Naarden. Onder zijn leiding werden o.a. Het Weihnachtsoratorium van Bach, het Dettinger Te Deum van Händel, de Messe de Minuit van Charpentier en het Requiem van Fauré ten gehore gebracht. Hij maakte verscheidene CD’s, zowel in zijn hoedanigheid van organist als van dirigent en geeft regelmatig concerten.

Arthur Koopman is organist van de Noorderkerk te Amsterdam, waar hij een monumentaal Knipscheerorgel bespeelt uit 1849.